Kaasavond
Voor een kaasavond
ZIJN WE DE IDEALE PARTNER
We selecteren een aantal ambachtelijk en populaire kazen die u op uw eetfestijn kan aanbieden.
Door de rechtstreekse aankoop bij de producenten kunnen we u een uitgebreid assortiment aanbieden.
Hoe gaan we praktisch te werk?
We stellen u een evenwichtig assortiment kazen uit diverse groepen voor: harde en halfharde kazen, geit- en schapenkazen, zachte en doorsmakende kazen…
U kan uw bezoeker verwennen met een 25-tal verschillende bekende en onbekende ambachtelijke kazen uit heel Europa.
U vindt hierbij een voorbeeld van een kaasschotel
Pave de Chèvre – Roulé fines Herbes – Brebiou – Chaumes – St-Albray – Munster Rudler – Maroilles – Langres – Délice de Bourgogne – Vacherin – Livarot – Pont l’évèque- Brie Rene Gillard – Fougerus – St Nectaire – Klostertaler – Boerenmosterdkaas – Comté – Tomme de savoie – Boerenpestokaas – Groendal grand cru – Tolko Ananas – Brie Kruiden – Abondance – Truffelkaas
Wil u er een feestelijker moment van maken? Dan kan u een naast de gewone kaastafel ook raclette aanbieden.
Naast de kazen kan u gratis gebruik maken van kaasplanken, kaasmessen, versiering en kaasvlagjes.
Ook de raclettetoestellen kan u gratis gebruiken.
Concrete tips voor een optimale organisatie
- Zorg voor een voldoende grote zaal voor uw kaasavond. Het is immers de bedoeling dat de gasten een volledige avond gezellig tafelen. In tegenstelling tot een gewoon eetfestijn heeft men vaak de neiging om wat langer samen te zitten en te genieten van de kazen met een goed glas wijn of een speciaal bier.
- Verzorg uw wijn en bierkaart. Het is een gelegenheid om wat specialere wijnen en bieren aan de man of vrouw te brengen.
- Voorzie per persoon ongeveer vier sneetjes brood. Het hoeft daarom geen Frans stokbrood te zijn. U kunt ook kiezen voor specialere broden: donker rozijnenbrood, notenvijgenbrood, walnotenbrood, meergranenbrood…
- U kunt ook wat seizoensfruit aanbieden. Kies voor zoete druiven, noten, gedroogde vijgen of dadels. Vermijd een overvloed aan te zuur fruit. Daardoor gaat de smaak van de kaas verloren.
- Voorzie ook een alternatief voor wie geen kaas lust, zoals bijvoorbeeld een vleesschotel.
- Misschien schrikt het u wat af om zelf de kaas te versnijden? Dit is echter heel eenvoudig. U snijdt steeds driehoekjes puntsgewijs en kan deze stukjes dan terug verdelen. Vermijd om de kazen vooraf in kleine dobbelsteentjes te versnijden of te kleine stukjes aan te bieden. Laat uw gast zelf kiezen welke kaas hij lust en zorg ervoor dat hij nog weet welke kaas hij opeet.
- U kunt de kazen bij ons afhalen. Is de hoeveelheid kaas echt te groot en krijgt u die niet in een gewone wagen, dan kunnen wij de levering verzorgen.
- We garanderen u dat u steeds voldoende kaas heeft en u bijna geen overschotten heeft.