Raclette

17 december 2016

raclette_du_valais_aoc_3-1

 

Nu het ’s nachts kouder wordt en de nachten langer duren is er niets gezelliger dan echte raclette te serveren. Raclette is ongemeen populair in Frankrijk en in Wallonië. Bij ons is dit iets minder goed bekend. Raclette is nochtans gemakkelijk klaar te maken. Je hebt alleen lekkere kaas en een raclettetoestel nodig. Je kan er ook nog een aardappel in de schil, een slaatje, augurkjes, ajuintjes en een sneetje rauwe hesp bij eten.

Voor de raclettekaas kan je kiezen uit verschillende soorten : een Zwitserse romige raclette, een Franse gerijpte rauwmelkse raclette, een sterkere morbier of een stukje Ossau-iraty. Daarnaast bestaan er ook variëteiten met peper, mosterd en witte wijn. Vaak verdoezelen die toegevoegde aroma’s een minder kaaskwaliteit. Je kruidt beter een pure raclette dan bij met peper of mosterdzaadjes.

raclette_du_valais_aoc_5

 

Ook in de toestelletjes heb je een ruime keuze. Niets is beter dan een echt Zwitsers raclettetoestel waar je de kaas kan onder laten smelten. Een stel met pannetjes is dan wel gezellig en praktisch. Je loopt echter het risico dat de kaas verbrandt en het vet, waar zich de meeste smaken en aroma’s bevinden, zich van vaste massa afscheidt.

 

Koop je bij ons de raclette aan, in sneetjes of in een stuk, dan kan je de toestellen gratis lenen. We hebben zowel de echte raclettetoestellen, de toestelletjes voor een kwart bol als de toestellen met individuele pannetjes.

www.raclette-suisse.ch

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.